Meer dan 1 miljoen bezoekers
per jaar

Goed voorbereid, bij vertrek en aankomst!

Toon alle vliegvelden

Onder andere informatie over:

Verbergen Zoek vliegveld

Valencia telt ongeveer 800.000 inwoners, het is na Madrid en Barcelona de grootste stad van Spanje. De stad beschikt over zowel een metro/tramnetwerk (Metrovalencia) als een busnetwerk (EMT). Het openbaar vervoer bestaande uit metro’s, trams en bussen is overzichtelijk, dat geldt helaas niet voor het ticketsysteem. De stad Valencia bestaat uit vier zones, het grootste deel van de stad ligt in zone A. Niet alleen het centrum van de stad, ook bijvoorbeeld het conferentiecentrum Fira València in het noordwesten van de stad. Kinderen t/m 9 jaar kunnen gratis reizen met de metro en tram in Valencia, reizen met de bus (EMT) is gratis voor kinderen t/m 5 jaar. De regel is twee kinderen per betalende volwassene.

Metro en tram in Valencia

Metrovalencia bestaat uit negen lijnen, waaronder drie tramlijnen (4, 6 en 8). Sightseeing en openbaar vervoer? Koop de Valencia Tourist Card!

Line 1 Bétera – Villanueva de Castellón
Line 2 Llíria – Torrent Avinguda
Line 3 Aeroport – Rafelbunyol (van en naar Valencia Airport)
Line 4 Mas del Rosari / Ll. Llarga Terramelar / Fira València – Dr. Lluch
Line 5 Aeroport – Marítim-Serreria (van en naar Valencia Airport)
Line 6 Tossal del Rei – Marítim-Serrería
Line 7 Marítim-Serrería – Torrent Avinguda
Line 8 Martim-Serrería – Marina Reial Juan Carlos I
Line 9 Riba-roja de Túria – Alboraya-Peris Aragó

1. Losse tickets
Een ticket voor de metro of tram kost slechts € 1,50, voor een ticket die u kunt gebruiken in een zone (A, B, C of D). Tickets zijn te koop bij de ticketmachines op de metrostations en tramhaltes. De eerste keer dat u een ticket koopt moet u € 1,00 extra betalen voor een Móbilis Card van papier, een Móbilis Card van plastic kost € 2,00. Deze kunt u opladen met geld, bewaren en telkens opnieuw opladen. Voor een reis van Valencia Airport naar de stad heeft u ticket nodig voor vier zones ter waarde van € 3,90 (+ € 1,00).

2. Bonometro 10 rittenkaart
Het is goedkoper om een ticket te kopen voor meerdere ritten, een Bonometro kunt u gebruiken voor 10 ritten. U mag maximaal 2 uur reizen per keer, inclusief overstappen. De prijs is afhankelijk van het aantal zones, een Bonometro die kunt gebruiken in het centrum (zone A) kost € 7,60 (+ €1,00). Om te reizen met de metro moet u in- en uitchecken op het station, reist u met de tram dan hoeft u alleen maar in te checken.

3. TuiN card
Blijft u voor een langere tijd in Valencia, dan is de TuiN card het overwegen waard. Deze kaart moet u opladen met minimaal € 10,00. Het is de gemakkelijkste en tevens snelste manier van reizen met het openbaar vervoer (metro en tram) in Valencia. U hoeft geen losse tickets meer te kopen. Om te reizen met de metro moet u in- en uitchecken, reist u met de tram dan moet u voordat u instapt inchecken. De prijs is afhankelijk van het aantal zone, een rit met het openbaar vervoer in een zone kost maar € 0,72.

4. Bono Transbordo ticket voor metro, tram en bus
Als u naast de metro en tram (Metrovalencia) ook gebruik wilt maken van de bus (EMT) of andersom kunt u een Bono Transbordo / Bono Travel Card aanschaffen. Deze kaart is goed voor 10 ritten in de metro, tram, bus en MetroBus. Voor alleen zone A kost deze kaart € 9,00, de prijs voor zones A en B is € 15,50. De Bono Transbordo is net als de Bonobús te koop bij tabakszaken, kiosken en servicepunten van EMT. Dit ticket kunt u niet gebruiken om van en naar de luchthaven te reizen, omdat Valencia Airport in zone D ligt.

Kinderen t/m 9 jaar reizen gratis (metro en tram)
“Children under 10 may travel free of charge while accompanied by an adult with a valid transport ticket. A maximum of 2 children may travel per each adult. FGV may request document to prove children’s age.”

Prijzen metro en tram voor een enkele reis

Tickets 1 zone 2 zones 3 zones 4 zones
Losse tickets € 1,50 € 2,10 € 2,80 € 3,90
Bonometro 10 rittenkaart € 0,76 € 1,10 € 1,47 € 2,10
TuiN card € 0,72 € 1,04 € 1,40*** € 2,00
Bono Transbordo 10 rittenkaart € 0,90* € 1,55** / /

* alleen zone A ** alleen zones AB *** 4 zones kost ook € 1,40, m.u.v. Valencia Airport

Bus in Valencia

In Valencia rijden publieke bussen van het openbaar vervoersbedrijf EMT. In tegenstelling tot de metro’s en trams rijden in het centrum van de stad wel bussen. Sightseeing en openbaar vervoer? Koop de Valencia Tourist Card!

1. Losse tickets
Een enkele reis met de bus in Valencia kost € 1,50. Tickets zijn verkrijgbaar bij de buschauffeur, u kunt het beste gepast geld bij de hand hebben.

2. Bonobús 10 rittenkaart
Als u vaker gebruik wilt maken van de bus in Valencia kunt u er ook voor kiezen om bij een van de tabakszaken, kiosken of servicepunten van EMT een Bonobús te kopen. Voor deze 10 rittenkaart betaalt u € 8,50, per rit mag u binnen 60 minuten ongelimiteerd overstappen. De kaart is te gebruiken in alle zones van de stad. Voordat u de Bonobús kunt kopen moet u een EMT Móbilis Card (PVP tarjeta) aanschaffen voor € 2,00, deze kunt u gebruiken om tickets op te laden.

3. Bono Transbordo ticket voor metro, tram en bus
Als u naast de bus (EMT) ook gebruik wilt maken van de metro en tram (Metrovalencia) of andersom kunt u een Bono Transbordo / Bono Travel Card aanschaffen. Deze kaart is goed voor 10 ritten in de metro, tram, bus en MetroBus. Voor alleen zone A kost deze kaart € 9,00, de prijs voor zones A en B is € 15,50. De Bono Transbordo is te koop bij tabakszaken, kiosken en servicepunten van EMT. Dit ticket kunt u niet gebruiken om van en naar de luchthaven te reizen, omdat Valencia Airport in zone D ligt.

Kinderen t/m 5 jaar reizen gratis (bus)
“Remember children younger than 6 years of age travel for free but without the right to a seat if accompanied by someone. The gratuitousness is limited to two children per paid journey.”

Dagtickets (Metrovalencia + EMT)

Een dagkaart is een logische keuze als u van plan om in een korte periode, bijvoorbeeld een weekend, veel gebruik te maken van het openbaar vervoer in Valencia. Dagtickets (T1/T2/T3) kunt u onbeperkt gebruiken op de metro, tram en bus binnen zone A, dus het netwerk van Metrovalencia en EMT. De prijs is € 4,00 voor 24 uur (T1), € 6,70 voor 48 uur (T2) en € 9,70 voor 72 uur (T3). Dagkaarten zijn verkrijgbaar in de stad bij tabakszaken, kiosken en op alle metrostations, maar niet op de tramhaltes in Valencia.

Valencia Tourist Card (Metrovalencia + EMT)

Als u naast het openbaar vervoer, ook de highlights van Valencia wilt bekijken kunt u ervoor kiezen om een Valencia Tourist Card te kopen. Met de kaart kunt u gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in Valencia, dat wil zeggen de metro, tram en bus. Ook de metrorit (M3 of M5) van en naar Valencia Airport is inclusief. Daarnaast kunt u gratis enkele musea en monumenten (Museo dell’Almoina, Quart and Serranos Towers, Lonja de Seda) bezoeken en krijgt u korting op allerlei activiteiten. De prijs voor de Valencia Tourist Card is € 15,00 voor 24 uur, € 20,00 voor 48 uur en € 25,00 voor 72 uur. De handige stadskaart kunt u online kopen en op verschillende plekken in de stad, onder andere op de luchthaven van Valencia.

Handige links:
Metrovalencia tickets en prijzen
EMT tickets en prijzen

Vergelijk taxi tarieven

Taxi Tender. Your ride, our drive

Vliegveld

Bestemming

Datum