Meer dan 1 miljoen bezoekers
per jaar

Goed voorbereid, bij vertrek en aankomst!

Toon alle vliegvelden

Onder andere informatie over:

Verbergen Zoek vliegveld

Veel reizigers die arriveren op Rome Fiumicino Airport kiezen voor de directe trein Leonardo Express (non-stop) naar het centraal station van Rome. Het treinstation Fiumicino Aeroporto ligt tegenover Terminal 3 en is lopend bereikbaar vanuit T1 en T3. Het treinstation Roma Termini bevindt zich in het oosten van het stadscentrum. Deze express trein service is zo populair, omdat het de snelste reismogelijkheid is tussen Rome Fiumicino Airport en het centrum en centraal station van Rome. Bovendien zijn er aan boord alleen comfortabele 1e klas zitplaatsen. Leonardo Express is onderdeel van Trenitalia, de nationale spoorwegmaatschappij van Italië. Rome Fiumicino Airport is ook bekend als Leonardo da Vinci International Airport, vandaar de naam Leonardo Express. Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis met de Leonardo Express, mits begeleid door een volwassene.

Ticket prijzen Leonardo Express

Prijzen Enkele reis Retour
Volwassenen € 14 € 28
Kinderen vanaf 4 jaar € 14 € 28

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief bagage

Ticket van Fiumicino Airport naar Rome
Ticket van Rome naar Fiumicino Airport
Retourticket tussen het vliegveld en de stad (2x enkele reis)

Reistijd Leonardo Express

De reistijd met de trein van het vliegveld naar Roma Termini of vice versa is slechts 32 minuten.

Dienstregeling / frequentie Leonardo Express

Treinen van en naar Rome Fiumicino Airport rijden van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Ook als u laat aankomt of vroeg vertrekt kunt u gebruikmaken van de Leonardo Express. Iedere 15 tot 30 minuten heeft u een reismogelijkheid van en naar het vliegveld. De exacte dienstregeling kunt u raadplegen via de Trenitalia website.

Waar kunt u treintickets kopen?

Voor de tijd online via bijvoorbeeld Tiqets, met als voordeel dat u met iDEAL kunt betalen en Nederlandstalige ondersteuning ontvangt. Op Rome Fiumicino Airport en Roma Termini kunt u tickets kopen bij de ticketautomaten. Vergeet niet uw ticket voor het instappen te valideren bij een van de groene stempelautomaten. Na het afstempelen is een ticket nog 90 minuten geldig. Online tickets voor de Leonardo Express zijn al gevalideerd en geldig voor 90 minuten vanaf het tijdstip dat vermeld staat op het online ticket.

Waar is het treinstation op Rome Fiumicino Airport?

Het treinstation Fiumicino Aeroporto bevindt zich tegenover Terminal 3 van de luchthaven op loopafstand van terminals T1 en T3.

Op welke stations stopt de Leonardo Express?

Leonardo Express is een directe trein service tussen Rome Fiumicino Airport en Roma Termini, het grootste treinstation van Rome. Kortom, er zijn twee twee stations en geen tussenliggende stations op de route.

Wat is het eindstation van Leonardo Express?

Roma Termini, het centraal station van Rome.

Hoe ziet het interieur van de express treinen eruit?

Zeer comfortabel. Aan boord van de Leonardo Express treinen zijn alleen 1e klas zitplaatsen, voor bagage is voldoende ruimte.

Waar kunt u de Leonardo Express treinen aan herkennen?

Leonardo Express rijdt met rood/wit/groene treinen, aan de zijkant ziet u de tekst Leonardo Express. De treinen vanaf Rome Fiumicino Airport (ook bekend als Leonardo da Vinci International Airport) vertrekken vanaf platforms 2 & 3. Boek een ticket van Fiumicino Airport naar Rome of ticket van Rome naar Fiumicino Airport.

Boek nu alvast tours, activiteiten, bezienswaardigheden en musea in Rome, voorkom wachtrijen en bespaar geld.

Vergelijk taxi tarieven

Taxi2Airport

Vliegveld

Bestemming

Datum


Bereken prijs Bereken prijs