Meer dan 1 miljoen bezoekers
per jaar

Goed voorbereid, bij vertrek en aankomst!

Toon alle vliegvelden

Onder andere informatie over:

Verbergen Zoek vliegveld

De beroemde Franse hoofdstad trekt jaarlijks miljoenen toeristen en is de meest bezochte stad in de wereld na Bangkok en Londen. De Eiffeltoren, Arc de Triomphe, Notre Dame, Basilique du Sacré-Coeur en het Louvre zijn enkele bekende hoogtepunten. De stad beslaat een groot oppervlak, zelfs het toeristische gedeelte. In veel Franse steden kunt u de binnenstad lopend verkennen, in Parijs is het verstandiger om gebruik te maken van het openbaar vervoer. De metro’s en bussen van Parijs rijden zeer frequent en zijn ideale vervoersmiddelen.

Er zijn diverse tickets die u kunt gebruiken, afhankelijk van de duur en aard van uw verblijf. Het ticketsysteem is overzichtelijk, ondanks het uitgebreide vervoerssysteem van metro’s, bussen, trams en RER treinen. Tickets zijn verkrijgbaar bij de vele ticketmachines in de stad (haltes en stations), de grotere stations hebben tevens een bemand loket. Online kunt u tickets kopen via de officiële website van RATP, het openbaar vervoersbedrijf van Parijs.

De hoofdstad van Frankrijk telt drie luchthavens, van groot naar klein: Parijs Charles de Gaulle Airport, Parijs Orly Airport en Parijs Beauvais Airport. U kunt het beste al voor de tijd toegangstickets kopen voor Het Louvre museum en Disneyland Parijs (dagticket / meerdere dagen).

1. Losse tickets

Voor een enkele reis betaalt u € 1,90. Het zogenaamde t+ ticket is te gebruiken op elk transportmiddel in Parijs, te weten metro’s, RER treinen (alleen zone 1), bussen (m.u.v. bus 299, bus 350, bus 351, Roissybus en Orlybus), trams en de kabeltrein Funiculaire de Montmartre. Overstappen op de volgende manieren is toegestaan: metro/metro, metro/RER, RER/RER, bus/bus, bus/tram, tram/tram. U moet twee t+ tickets kopen al u een van de volgende verbindingen wilt gebruiken: metro/bus, metro/tram, RER/bus, RER/tram.

Een t+ ticket wordt ook in sets van tien (carnet) verkocht bij de ticketdesks en ticketautomaten. Daarvoor betaalt u € 14,50, oftewel € 1,45 per stuk. Voor kinderen van 4 t/m 9 jaar zijn er sets van tien (carnet) te koop voor € 7,25. Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis in het OV van Parijs. Als u met de forensentrein RER buiten het centrum van Parijs (zone 1) wilt reizen, dan heeft u niet voldoende aan een t+ ticket. In plaats daarvan moet u een ‘Billet Île-de-France’ kopen, dit is bijvoorbeeld nodig voor de rit tussen het stadscentrum en Parijs Orly Airport (zones 1-4).

TIP: Voor de bekende musea en bezienswaardigheden is het tegenwoordig essentieel om een reservering te maken. Bent u van plan tijdens uw verblijf in Parijs het Louvre en de Eiffeltoren te bezoeken, dan is de super handige Paris Digital Pass (inclusief sightseeing cruise over de Seine) een echte aanrader!

2. Periodetickets

Wanneer u meer dan incidenteel reist, zou u de aanschaf van periodetickets kunnen overwegen. Allereerst is er de dagkaart (Ticket Mobilis). Het tarief hiervoor verschilt op basis van het aantal zones waarin u wilt reizen, maar doorgaans is het goedkoopste ticket voldoende (zones 1-2). Het zakencentrum La Défense in zone 3 is bijvoorbeeld een uitzondering. Deze dagkaart kost € 7,50. De prijs loopt op tot maximaal € 17,80 (zones 1-5), maar dit tarief is voor toeristisch gebruik overbodig.

De Paris Visite kaart is een goede keuze als u meer dan een dag onderweg bent in Parijs en daarnaast geïnteresseerd bent in kortingen op attracties. De tickets zijn relatief voordelige voor een langere periode van 3 of 5 dagen, daarnaast hoeft u niet elke dag een nieuwe dagkaart aan te schaffen. De prijzen voor een ticket in zones 1-3 vindt u in onderstaande tabel. Tickets voor zones 1-5 zijn ook beschikbaar voor een meerprijs.

Periode Volwassenen Kinderen t/m 9 jaar
1 dag € 12 € 6
2 dagen € 19,50 € 9,75
3 dagen € 26,65 € 13,30
5 dagen € 38,35 € 19,15

3. Weekend ticket voor jongeren

Bent u jonger dan 26 jaar en een weekend in Parijs, dan kunt u gebruikmaken van extra goedkope dagkaarten. Dit ticket heeft de naam Ticket Navigo Jeunes Week-end en is geldig op een zaterdag, een zondag of een feestdag. De prijs voor een dag is slechts € 4,10 (zones 1-3) of € 8,95 (zones 1-5).

Boek nu alvast tours, activiteiten, bezienswaardigheden en musea in Parijs, voorkom wachtrijen en bespaar geld.

Vergelijk taxi tarieven

Taxi2Airport

Vliegveld

Bestemming

Datum


Bereken prijs Bereken prijs