Meer dan 1 miljoen bezoekers
per jaar

Goed voorbereid, bij vertrek en aankomst!

Toon alle Europese vliegvelden

Onder andere informatie over:

Verbergen Zoek vliegveld

Het verkennen van Lissabon, hoofdstad van het zonovergoten Portugal en bekend vanwege de pittoreske kleine en steile straatjes in het centrum, kan prima te voet, maar als u sneller of verder wilt, kan het openbaar vervoer goed van nut zijn. Of gewoon omdat de trams zélf als een bezienswaardigheid worden gezien. Met name tram 28 is populair om zijn nostalgische karakter. Er zijn diverse tickets die u kunt gebruiken afhankelijk van de duur en de aard van uw verblijf in Lissabon.

1. Losse tickets

Losse tickets koopt u aan boord van de bus of tram. In de bus is de prijs van een ticket € 1,80, in de tram € 2,85. Een metroticket koopt u op het station voor de prijs van € 1,40, de eerste keer betaalt u € 0,50 extra voor een oplaadbare kaart (Viva Viagem of 7 Colinas). Merk op dat de tram het efficiëntste transportmiddel is in het centrum van Lissabon. De beroemde Santa Justa-lift, een geliefde attractie voor toeristen, brengt u van de Santa Justa-straat naar het Carmoplein, 45 meter hoger. Deze lift wordt weliswaar gerekend tot het openbaar vervoer, maar kost € 5,00 voor maximaal twee keer. Enkele andere bijzondere trams / liften, te weten Bica, Glória en Lavra, kennen ook een apart tarief. Hiervoor betaalt u € 3,60, wederom voor maximaal twee reizen. Deze vier vervoersmogelijkheden zijn aanmerkelijk goedkoper als u gebruikmaakt van zapping, dan is de prijs € 1,25 per enkele reis.

2. Dagkaarten

Een dagkaart voor bus, tram en metro kost € 6,00. Dit ticket is 24 uur geldig, reizen van vrijdag 14.00 uur tot zaterdag 13.59 uur is dus ook mogelijk.

3. Zapping (Viva Viagem of 7 Colinas)

Tenzij u gebruikmaakt van dagkaarten is het eigenlijk altijd goedkoper om een Viva Viagem of 7 Colinas aan te schaffen, dit is een soort OV-chipkaart. Het doet er niet toe welke u hebt, beide vervoersbewijzen functioneren exact hetzelfde. De kaarten kunt u kopen voor € 0,50 per stuk, vervolgens kunt u er saldo op zetten. Met dit saldo reist u veel goedkoper dan wanneer u telkens losse tickets koopt. Een enkele reis, middels zapping (in- en uitchecken), kost € 1,25 voor bus, tram en metro. U koopt een oplaadbare Viva Viagem of 7 Colinas kaart op Lissabon Airport bij Carris (eigenaar van bus en tram) verkooppunten. Deze verkooppunten vindt u overal in het centrum (en daarbuiten), bijvoorbeeld op stations.

4. Lisboa Card

Zoals de meeste Europese steden heeft ook Lissabon een speciale toeristenkaart, de Lisboa Card. Deze geeft u, naast gratis entree en kortingen voor musea en andere bezienswaardigheden, vrij reizen gedurende de geldigheid van de kaart. Dit is aanzienlijk duurder dan het kopen van OV-dagkaarten, maar kan voordelig zijn als u veel gebruikmaakt van de andere voordelen. De prijzen ziet u hieronder.

Periode Volwassenen Kinderen (4 t/m 15 jaar)
24 uur € 18,50 € 11,50
48 uur € 31,50 € 17,50
72 uur € 39 € 20,50