Meer dan 1 miljoen bezoekers
per jaar

Goed voorbereid, bij vertrek en aankomst!

Toon alle vliegvelden

Onder andere informatie over:

Verbergen Zoek vliegveld

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en de noordelijkst gelegen hoofdstad ter wereld. Vergeleken bij andere hoofdsteden in Europa is het een relatief kleine stad. Toch zou u kunnen besluiten gebruik te willen maken van het openbaar vervoer, bijvoorbeeld vanwege de kou of omdat u iets verder dan Reykjavik wilt reizen. Er zijn diverse tickets die u kunt gebruiken afhankelijk van de duur en de aard van uw verblijf in Reykjavik. Tickets zijn onder meer verkrijgbaar op de grotere busstations, maar ook gewoon te koop bij de buschauffeur.

1. Losse tickets

Wanneer u slechts een of enkele ritten maakt in Reykjavik kunt u het beste gewoon gebruikmaken van losse tickets. Deze kosten binnen de stad Reykjavik 420 ISK per stuk. Wanneer u met de bus buiten de stad gaat, moet u meerdere tickets kopen voor het traject. De prijzen zijn dus altijd een veelvoud van 420 ISK, afhankelijk van de afstand. Wanneer 20 losse tickets (20 ticket card) in een keer koopt geldt er een kleine korting. Voor 20 kaartjes betaalt u namelijk geen 8.400 ISK, maar 8.000 ISK.

2. Periodetickets

Wanneer u meer wilt reizen tijdens uw verblijf in Reykjavik is het allicht de moeite waard een van de beschikbare periodetickets aan te schaffen. De prijzen hiervan zijn als volgt: 1.500 ISK voor 1 dag, 3.500 ISK voor 3 dagen, 11.300 ISK voor 1 maand, 24.700 ISK voor 3 maanden en 58.700 ISK voor 9 maanden. Deze tickets zijn overigens ook verkrijgbaar in andere plaatsen dan Reykjavik, met uitzondering van de tickets voor een dag en drie dagen die alleen geldig zijn in de hoofdstad (Reykjavik, Seltjarnarnes, Kópavogur, Garðabær, Hafnarfjörður, Mosfellsbær).

3. Reykjavik City Card

Net als de meeste andere Europese steden biedt ook Reykjavik een speciale kaart aan voor toeristen die tevens geldig is in het plaatselijke openbaar vervoer. Deze zijn logischerwijs duurder dan de periodetickets, maar geven ook toegang tot diverse musea, bezienswaardigeheden en attracties. De kaart is te koop bij het lokale VVV-kantoor, sommige hotels en musea. Houd er rekening mee dat sommige musea al een korting bieden voor kinderen en senioren vanaf 67 jaar. De prijs van de Reykjavik City Card hangt af van de duur en is relatief voordelig wanneer deze een langere periode beslaat.

Periode Volwassenen Kinderen, 6 t/m 18 jaar
24 uur 3.500 ISK 1.300 ISK
48 uur 4.700 ISK 2.400 ISK
72 uur 5.500 ISK 3.100 ISK