Meer dan 1 miljoen bezoekers
per jaar

Goed voorbereid, bij vertrek en aankomst!

Toon alle Europese vliegvelden

Onder andere informatie over:

Verbergen Zoek vliegveld

Veel reizigers zorgen ervoor dat ze voor vertrek naar het buitenland een reisverzekering hebben afgesloten. De verzekering dekt risico’s zoals diefstal en verlies en geeft mensen een gerust vakantiegevoel. Er bestaan twee soorten reisverzekeringen, de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. Mensen die niet of nauwelijks naar het buitenland gaan kunnen het beste kiezen voor een kortlopende reisverzekering, voor mensen die twee keer per jaar of vaker naar het buitenland reizen is een doorlopende reisverzekering de beste keuze. De doorlopende reisverzekering heeft als voordeel dat u de verzekering maar een keer hoeft af te sluiten, terwijl de kortlopende reisverzekering telkens opnieuw moet worden afgesloten. De naam van de verzekering dekt wat dat betreft de lading.

Wat veel mensen niet weten is dat een reisverzekering niet perse noodzakelijk is als u op reis gaat, veel risico’s zijn vaak al afgedekt door uw ziektekostenverzekering. Daarnaast geldt een aansprakelijkheidsverzekering of rechtsbijstandverzekering vaak ook buiten Nederland. Daarom is het belangrijk om goed uit te zoeken of u een reisverzekering echt nodig heeft. Wat maakt onderdeel uit van de reispolis? Welke uitzonderingen zijn er van toepassing? Is er een eigen risico? Allerlei vragen die u zichzelf zou moeten stellen voordat u een reisverzekering afsluit. Een doorlopende reisverzekering is niet duur, meestal enkele euro’s per maand. Wilt u helemaal zeker zijn van uw zaak dan kunt u zich ook extra laten verzekeren, bijvoorbeeld met een annuleringsverzekering.

Bijna alle grote verzekeringsmaatschappijen en banken bieden reisverzekeringen aan, OHRA is een van de verzekeraars met de beste dekking.


Booking.com