Meer dan 1 miljoen bezoekers
per jaar

Goed voorbereid, bij vertrek en aankomst!

Toon alle vliegvelden

Onder andere informatie over:

Verbergen Zoek vliegveld

Vliegveldinfo.nl is een onafhankelijke Nederlandstalige reiswebsite met handige informatie over het vervoer van en naar vliegvelden.

De website Vliegveldinfo.nl bestaat sinds 2010, is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in 2011 en nu onderdeel van AirMundo B.V.

Waar komt het idee vandaan?

1. Door de opkomst van low cost airlines zoals Southwest Airlines in Noord-Amerika, Ryanair in Europa en AirAsia in Azië zijn de prijzen voor vliegtickets flink gedaald. In vergelijking met de jaren ’80 en ’90 is er nu een veel grotere groep mensen voor wie het financieel mogelijk is om met het vliegtuig te reizen. Door de enorme groei van het aantal passagiers konden grote vliegvelden uitbreiden en oude (militaire) luchthavens aan een tweede leven beginnen. De crisis in 2008 en 2009 zorgde wereldwijd voor een forse daling van het aantal luchtreizigers. Die tijden zijn nu voorbij, veel vliegvelden breiden uit. Daarnaast openen nieuwe megaluchthavens zoals Al Maktoum International Airport in de Verenigde Arabische Emiraten en Istanbul Airport in Turkije.

2. Door de opkomst van het internet is het veel gemakkelijker geworden om info te vinden over bestemmingen, reismogelijkheden, luchtvaartmaatschappijen en vliegticket prijzen. Reisgidsen zijn online populairder dan op papier en vliegtickets worden online vergeleken en geboekt. Meer dan 95% van alle vliegtickets wordt tegenwoordig online geboekt. Het internet biedt zo veel mogelijkheden, waardoor de toegevoegde waarde van traditionele reisbureaus langzaam verdwijnt. Het gebruik van reiswebsites en apps is enorm populair bij de voorbereiding van een vakantie, stedenstrip of zakenreis. Ook op bestemming zijn veel reizigers bijna 24/7 “connected”.

Vliegveldinfo.nl is een logisch gevolg van het groeiende aantal luchtvaartreizigers en groeiende (mobiele) internetgebruik. Op onze responsive website bieden we handige informatie over ruim 300 vliegvelden wereldwijd. De info over de verschillende luchthavens is gratis, duidelijk en voor iedereen toegankelijk. De focus ligt op de reis naar en van het vliegveld, met andere woorden: parkeerprijzen, (openbaar) vervoer, taxi en autohuur.

We werken met een klein team, voornamelijk bestaande uit freelancers en parttimers, met veel enthousiasme aan de Nederlandse, Engelse (AirMundo.com/en), Franse (AirMundo.com/fr), Spaanse (Aeropuertoinfo.com) en Duitse (Flughafendetails.de) websites. Daarin gesteund door het design en development team van Allyourmedia uit Arnhem. Een groot kantoor hebben we niet, wel de knowhow en online tools om samen tot de beste informatie over vliegvelden te komen.

“The world is our playground”

Hier verder geen mooie praatjes over hoe belangrijk we de klant of bezoeker vinden. Deze teksten hoort u als zo vaak, wij zijn liever eerlijk. We hopen oprecht dat bezoekers van Vliegveldinfo.nl geholpen zijn bij de info die wij aanbieden op onze website, that’s it… niets meer niets minder.

Onze missie is zo veel mogelijk reizigers helpen met online informatie over vliegvelden.

Het is onze visie om uit te groeien tot de beste airport informatie website op het wereldwijde web.

Vliegveldinfo.nl
Goed voorbereid, bij vertrek en aankomst!

“The world needs to prepare for a doubling of passengers in the next 20 years.”

IATA’s Director General and CEO Alexandre de Juniac, 24-10-2017

• Aantal luchtreizigers wereldwijd in 2017: 4 miljard
• Aantal luchtreizigers wereldwijd in 2036: 7,8 miljard